• impressie2

Nieuws

Focus psychologie en coaching naar Gezondheidscentrum Forum

Nog maar even en dan gaan de deuren van Gezondheidscentrum Forum in de Reeshof officieel open. Een hoop zorgaanbieders hebben wij de afgelopen tijd voorgesteld. Focus psychologie en coaching kan in deze rij niet ontbreken. Eigenaresse en eerstelijns psycholoog Miriam Michels kan bovendien niet wachten haar nieuwe zakelijke stulpje te betrekken.

Wat u in Gezondheidscentrum Forum kunt verwachten:
Van het gezondheidscentrum is inmiddels 90% in optie genomen. Naast Focus psychologie en coaching hebben de volgende praktijken zich ook gemeld of al getekend:

  • huisartsenpraktijk
  • fysiotherapeut
  • tandarts
  • logopedist
  • podotherapie
  • thuiszorgcentrum
  • apotheek

De eerste bewoners betrokken de afgelopen maanden hun gloednieuwe woning in Stadsplein Forum. Dit markante gebouw voorziet in koop- en huurappartementen, horeca, detailhandel en een groot zorgcentrum. Het Gezondheidscentrum wordt als een van de laatste onderdelen opgeleverd en Miriam Michels heeft zin om haar ruimte in te richten en vanuit hier te gaan werken.

“We hebben een mooie ruimte”, vertelt Miriam trots. “Deze willen we optimaal benutten met een luxe, ruime tafel om met groepen aan te werken. Daarnaast hebben we natuurlijk een fijne zithoek voor privégesprekken. De ruimte is straks gloednieuw en ook sommige samenwerkingen zijn dat. Daar verheug ik me al tijden op. Zo werken we al samen met Fysiotherapie Tilburg Reeshof, de huisartsenpraktijk en de diëtiste, maar ontstaan er door onze maandelijkse bijeenkomsten over praktische zaken ook veelbelovende gesprekken met de andere zorgaanbieders. Bijvoorbeeld met de verloskundigenpraktijk .”

Optimale zorg
“Wanneer je elkaar goed kent en weet waar de expertises liggen, verwijs je patiënten makkelijker naar elkaar door. Dit komt de zorg optimaal ten goede. Focus psychologie en coaching biedt eerstelijns zorgverlening aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten binnen ons vakgebied. Alle bewezen behandelstrategieën hebben wij in huis om een breed scala aan psychologische problemen adequaat te verhelpen. We werken met patiënten bijvoorbeeld aan depressie en angst, maar geven ook relatietherapie en burn-outbegeleiding. We bieden coaching voor privé- en werkgerelateerde vraagstukken, zijn gespecialiseerd in het verlenen van psychische hulp voor kankerpatiënten (oncologie) en begeleiding bij overgewicht of obesitas. Wanneer we nauwer samenwerken met bijvoorbeeld de verloskundigenpraktijk kun je je voorstellen dat we vrouwen helpen met het verwerken van een traumatische bevalling.

Focus psychologie en coaching
De praktijk van Miriam bestaat al 12 jaar waarvan de laatste drie jaar onder de praktijknaam Focus psychologie en coaching. In de praktijk werken twee psychologen: Miriam Michels en Gitte Grundel. De wens om met de praktijk naar Stadsplein Forum te verhuizen bestaat al sinds de bouwplannen er liggen. “Het is een fantastische locatie: midden in de Reeshof, met een scala aan eerstelijns zorgverleners onder één dak en zeer makkelijk bereikbaar vanwege de ligging aan Station Tilburg Reeshof. De opening kan wat mij betreft niet snel genoeg zijn.”

Niet werken maar wonen in Stadsplein Forum?
Dat kan ook. Stadsplein Forum biedt nog diverse huur- een koopappartementen. Onlangs zijn de koopappartementen in Forum B in prijs verlaagd. Op de website vindt u een overzicht van de nieuwbouw appartementen in het project Stadsplein Forum. Het is slechts een beknopte impressie, voor meer informatie raden wij u aan een afspraak te maken met een van de bij het project betrokken makelaars.