• impressie2

Nieuws

Hartendieven en een liefdevol geschenk aan de Reeshof

‘Nog een rondje, nog een rondje’, klinkt er vanuit het peloton. En nee hoor, we staan niet in Utrecht op deze zonnige vrijdagmiddag 3 juli, maar op het nieuwe plein van Stadsplein Forum. Een groep jonge kinderen mocht haar fiets of step versieren om het nieuwe fietspad te openen, dat de Reeshof heel gezellig met het NS-Station Tilburg Reeshof verbindt. Daarbij vallen ook prijzen te winnen en die werden uitgereikt door Gijs (10) en Luc (9).  Zij ontwierpen de Benkskes (social sofa’s) in het liefdesthema, waarmee het plein later op de middag officieel wordt geopend.

Gezellig met de buren
Terwijl de kinderen nog een rondje over het fietspad fietsen, hebben buren Marian en Gerard Klomp, Mieke en Jan van Akkerveeken en Ria Hoskens elkaar gevonden op het plein. Ze wonen nu alle vijf al sinds april in Stadsplein Forum en zijn al regelmatig bij elkaar op de borrel geweest. Mieke vertelt: “Dat trok me zo aan in Stadsplein Forum. Het is voor jong en oud geschikt. Zo heb ik gezellige gesprekken met leeftijdsgenoten en houdt de jongere generatie het plein levendig.” Het is een van de redenen waarom zij en haar man Jan voor een appartement in de vrije sectorhuur kozen. Jan vult zijn vrouw aan: “We zijn nu op leeftijd en huren vraagt geen onderhoudswerk van ons. Daar waren we naar op zoek. We hebben een luxe keuken en badkamer met ligbad en douchehoek, zelfs twee toiletten en alles is gelijkvloers. Precies zoals we dat wilden.”

 

Foto: Mieke en Jan van Akkerveeken 

Binnenkijken
En naast bewoners zijn er veel geïnteresseerden. Michel Piëtte en zijn vrouw bijvoorbeeld. Zij wonen nu in een bungalow in de Reeshof en waren nieuwsgierig genoeg om eens even binnen te kijken. “Natuurlijk omdat ik interesse heb in mijn wijk”, vertelt Michel, “maar ook om eens te kijken wat een koop- of huurappartement hier nou kost en of dat voordelig voor ons zou zijn. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik liever voor een koopappartement zou gaan, maar we laten ons nog even goed informeren. Voor beide opties is nog een aantal appartementen beschikbaar.”

Opening met mooie woorden…
Dan is het tijd om de Benkses van Luc en Gijs symbolisch aan de wijkraad over te dragen en Stadsplein Forum aan de Reeshof te schenken. Dit gaat gepaard met mooie woorden van wethouder Berend de Vries, Marc Buster, directeur van Van der Weegen Bouwgroep BV en Aline Zwierstra, directeur-bestuurder van WonenBreburg. Alledrie halen ze aan dat het idee Stadsplein Forum ontstond vanuit de behoefte voor meer appartementen in de Reeshof, dat de uitvoering tijdelijk in de ijskast werd gezet vanwege de crisis, maar dat dankzij creatieve inzet de bouw gelukkig door kon gaan. “En je ziet dat de behoefte er nog steeds is”, zegt Aline trots”, van zowel de koop- als huurappartementen is er nog maar een aantal beschikbaar en ook kleine ondernemers hebben nog de mogelijkheid zich te vestigen in dit nieuwe bruisende plein.

… bubbels en liefde
Wanneer we allemaal een glaasje bubbels in onze handen hebben en de spanning van de gezichten van Luc en Gijs af te lezen is, worden de Benkskes officieel onthuld en start de gezelligste vrijdagmiddagborrel van Tilburg. Dat er nog maar een hoop mogen volgen op dit mooie plein. Proost!

Geïnteresseerd?
Er zijn nog enkele koop- en huurappartementen beschikbaar in Stadsplein Forum. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze makelaars.