• impressie2

Nieuws

Huurders Stadsplein Forum: 'Ons huis is verkocht, via WonenBreburg huren we tijdelijk ergens anders'

Meneer en mevrouw Scheele waren zaterdag 9 november op de TilburgWoont Woonbeurs. Een paar dagen later hoorden zij dat ze de NSDagkaart gewonnen hadden. Ze waren op de Woonbeurs omdat ze meer informatie wilden over het nieuwbouwproject Stadsplein Forum in de Reeshof in Tilburg. “En nu kunnen we ook nog een dagje treinen”, lacht het stel.

Enthousiasme voor appartementen van Stadsplein Forum

Het echtpaar Scheele was zo enthousiast over wonen in Stadsplein dat zij inmiddels een optie heeft genomen op een van de appartementen. Stadsplein Forum wordt nu nog gebouwd. De oplevering start eind 2014. Meneer en mevrouw Scheele hebben hun huidige woning al wel verkocht. Daarom maken zij gebruik van de mogelijkheid om via WonenBreburg ergens anders tijdelijk een appartement te huren totdat ze in hun splinternieuwe appartement in Stadsplein Forum kunnen.

Een paar dagen na de Woonbeurs in de Koepelhal zijn meneer en mevrouw Scheele in de showroom aan de Ringbaan Noord, van WonenBreburg. Stephan van de Moosdijk van WonenBreburg Makelaars vertelt ze daar over de keuzemogelijkheden voor de badkamer en keuken en reikt ze de gewonnen prijs uit.

Kleiner wonen en huren

Het gaat snel voor het echtpaar, vertellen ze. Nog maar net hun huis verkocht en nu al een optie op een appartement in Stadsplein Forum. “Maar dat wilden we juist graag”, begint mevrouw Scheele. “We zijn inmiddels op leeftijd en wilden kleiner gaan wonen. Daarbij wilden we ook gaan huren, zodat onze kinderen later niet teveel rompslomp hebben. Maar voordat we op zoek gingen naar een nieuwe woning wilden we eerst ons huidige huis verkopen.”

De woning waar het stel ruim 40 jaar gewoond heeft, bleek in trek. Na een aantal kijkers kan nu het contract ondertekend worden. Mevrouw Scheele: “Toen zijn we dus meteen achter de computer gekropen, op zoek naar een geschikt appartement. Van Stadsplein Forum werden we meteen enthousiast, mede omdat er de mogelijkheid is om via WonenBreburg ergens anders tijdelijk een appartement te huren, voordat het nieuwbouwappartement klaar is. Zo komen we niet op straat te staan”, grapt ze.

Badkamer en keuken naar smaak

Op de Woonbeurs hebben meneer en mevrouw Scheele daarom de stand van Stadsplein Forum bezocht. “Met tips in de hand van onze kinderen, waar we op moesten letten, hebben we een optie genomen op een appartement.” Makelaar Stephan van de Moosdijk begeleidt het echtpaar Scheele bij de volgende stappen. Na de verkoop van het huis, kan het stel kiezen in welke beschikbare woning van WonenBreburg ze tijdelijk willen wonen, voordat ze naar Stadsplein Forum verhuizen. Ondertussen is er de mogelijkheid om de badkamer en keuken naar hun smaak te kiezen. “Die keuze hadden we 40 jaar geleden toen we ons huis kochten, niet eens”, lachen ze.

Meer informatie?

Stadsplein Forum wordt een plek waar wonen, werken, winkelen, horeca en gezondheidszorg samenkomen. In Stadsplein Forum is er voor ieder wat wils; er zijn verschillende types koop- en huurappartementen. Later komen er ook sociale huurappartementen beschikbaar.

Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws of ga naar Facebook en Twitter. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken met de makelaar voor meer informatie. Bel daarvoor met WonenBreburg Makelaars: (013) 583 35 40.